header 1

Jochumhof
Maashoek 2-B
5935 BJ Steyl
T. 077 - 321 00 12
info@jochumhof.nl

Jochumhof als trouwlocatie 

 

Trouwen in "Stijl".

 

Botanische Tuin Jochumhof als trouwlocatie hoe speciaal is dat?

Een bijzondere locatie voor een heel bijzonder paar.

 

Trouwen in de Botanische tuin betekent ook trouwen 'in een een speciale eigen stiijl' namelijk jullie stijl.

Het belangrijkst is dat de sfeer en uistraling van deze dag geheel bij jullie past.

Ieder bruidspaar is uniek en daarom is iedere bruiloft dat ook.

Dat realiseren wij ons als geen ander, daarom denken wij heel graag met jullie mee om jullie dag, hoe cliche het ook klinkt, onvergetelijk te maken.

Dit doen we met oog voor detail, kwaliteit, veel ervaring en een flinke persoonlijke touch.

 

Wanneer u wilt trouwen in de Botanische tuin heeft u een keuze uit binnen en buiten... U kunt het huwelijk voltrekken in de Botanische tuin onder de eeuwenoude Ginkoboom als stille getuige of binnen in het Theehuis of Maaszaal op de 2e etage van het theehuis.

Uw feest kunt u geven in het theehuis met openslaande deuren naar het tuinteras met zicht op de Ginkoboom.

 

TROUWEN IN STEYL

 

Om jullie een sfeer impressie te geven klik op onderstaande link voor een prachtige film van een stel dat bij ons getrouwd is.

Film huwelijk

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 077-3210012 of via mail info@jochumhof.nl

Agenda

26-04 | zomer expositie

Tot en met 16 september 2018 exposeert Diana Wassing uit Roermond ruim 20 unieke sculpturen uit haar verzameling Kunst met karakter in de botanische tuin van Steyl, de Jochumhof. Het is geen typische Afrikaanse kunst, zoals wij die kennen in Europa. De beeldhouwwerken uit Zimbabwe zijn niet primitief maar ze zijn gemaakt vanuit symbolische waarden; het geloof, de natuur, het spirituele en sociale waarden. De Shona-kunst, genoemd naar de gelijknamige stam, ontstond in de jaren 50 in Zimbabwe, onder aanmoediging van Frank McEwen (eerste directeur van de National Gallery in Harare) en Tom Blomefield (tabaksplanter, die zijn bedrijf omschakelde naar de beeldhouwers-commune ‘Tengenenge’). De kunstvorm wordt vaak van generatie op generatie overgedragen. Begin jaren 60 werd er voor het eerst een tentoonstelling in het Rodin Museum van Parijs gehouden; dit was zowat de ‘start’ van de internationale erkenning van deze kunstvorm. rde generatie beeldhouwers verkrijgen in een snel tempo bekendheid en erkenning in Europa en de Verenigde Staten. De beeldhouwers gaan intuïtief te werk; zij schetsen niet op voorhand wat zij willen verwezenlijken. Bij het bekijken van de vorm van de steen, ontstaat er in hun hoofd een idee over datgene wat zij willen bereiken.