header 1

Jochumhof
Maashoek 2-B
5935 BJ Steyl
T. 077 - 321 00 12
info@jochumhof.nl

Speelplaats concertoverzicht 2017 

 

Cultuurpodium De Speelplaats heeft weer een mooie nieuwe agenda van optredens voor u samengesteld, voor het nieuwe seizoen 2017.

 

Voor een duidelijk totaaloverzicht van de concerten klikt u op de volgende link:

 

Concertoverzicht 2017

 

De Jochumhof en cultuurpodium De Speelplaats hopen u bij deze concerten te mogen begroeten !

28 september 2017 Jeffrey Halford 

Jeffrey Halford & The Healers (USA)

“Een Amerika reis met onvervalste Americana, Blues en Rock&Roll melodieën”

 

De gezelligheid en ambiance van Jochum Hof is weer het decor van een sfeervol optreden van Cultuurpodium De Speelplaats.

Jeffrey Halford is een singer songwriter en gitarist, geboren in Dallas, Texas. Na het opdoen van inspiratie als straatmuzikant in San Francisco, werd hij door het publiek steeds meer gewaardeerd en uitgenodigd voor optredens. Door zijn muziek kwam hij in contact met JJ Malone en Sonny Lane, de bluesscene van San Francisco. Hij vormde zijn eigen band en kwam in de rockabilly-scene. De laatste 20 jaar tourt hij met zijn “Healers”. Jeffrey’s muzikale pallet is breed, van Blues, Rock & Roll, Americana, Folk tot Bluegrass. In zijn songs bezingt hij het Amerikaanse leven en landschap. Bij het optreden bij De Speelplaats speelt hij met twee “Healers” en zal hij zijn expressieve muziek laten horen in een spannend optreden.

 

Aanvang: 20.30 uur

Entree € 12,00

Reserveren gewenst: f.schatorje@hetnet.nl of 077-3735338

Info: www.de-speelplaats.nl

 

Site: http://jeffreyhalford.com/

Clip: http://jeffreyhalford.com/video/

Agenda

17-12 | Speelplaats Concertoverzicht 2017

Het muzikale seizoen 2017 voor u in 1 oogopslag.

26-04 | zomer expositie

Tot en met 16 september 2018 exposeert Diana Wassing uit Roermond ruim 20 unieke sculpturen uit haar verzameling Kunst met karakter in de botanische tuin van Steyl, de Jochumhof. Het is geen typische Afrikaanse kunst, zoals wij die kennen in Europa. De beeldhouwwerken uit Zimbabwe zijn niet primitief maar ze zijn gemaakt vanuit symbolische waarden; het geloof, de natuur, het spirituele en sociale waarden. De Shona-kunst, genoemd naar de gelijknamige stam, ontstond in de jaren 50 in Zimbabwe, onder aanmoediging van Frank McEwen (eerste directeur van de National Gallery in Harare) en Tom Blomefield (tabaksplanter, die zijn bedrijf omschakelde naar de beeldhouwers-commune ‘Tengenenge’). De kunstvorm wordt vaak van generatie op generatie overgedragen. Begin jaren 60 werd er voor het eerst een tentoonstelling in het Rodin Museum van Parijs gehouden; dit was zowat de ‘start’ van de internationale erkenning van deze kunstvorm. rde generatie beeldhouwers verkrijgen in een snel tempo bekendheid en erkenning in Europa en de Verenigde Staten. De beeldhouwers gaan intuïtief te werk; zij schetsen niet op voorhand wat zij willen verwezenlijken. Bij het bekijken van de vorm van de steen, ontstaat er in hun hoofd een idee over datgene wat zij willen bereiken.

27-05 | Open tuindag

Op deze dag stellen wij de tuin open. Er staan verschillende kraampjes, er worden rondleidingen gegeven. Er komen planten deskundige en buiten dat is deze dag gewoon altijd erg gezellig voor jong en oud. Dus kom gezellig naar de Jochumhof tussen 11.00 en 17.00 uur.